Seminarium: Żywienie w wybranych chorobach nerwowo-mięśniowych
20 listopada 2014, godz. 15-18, Sala Lustrzana w Pałacu Staszica w Warszawie odbyło się seminarium na temat: Żywienie w wybranych chorobach nerwowo-mięśniowych
Czytaj więcej: Seminarium: Żywienie w wybranych chorobach nerwowo-mięśniowych
Stanowisko Zespołu Ekspertów
Stanowisko Zespołu Ekspertów dotyczące roli przekąsek w zdrowym żywieniu
VII Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
W dniu 16 października 2015, w Pałacu Staszica w Warszawie, odbyła się kolejna Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie" pt.: "Żywność modyfikowana genetycznie - wady i zalety". Program Streszczenie
Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych
Zespół Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, opracował Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych... Praca zbiorowa pod redakcją prof. dr hab. Jana Gawęckiego.
Szanowni Państwo, wszystkich użytkowników korzystających z kwestionariusza prosimy o zgłaszanie uwag na adres komitetu.
- VI Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Przewodnik metodyczny badań sposobu żywienia
- V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Stanowisko zespołu ekspertów
- Zapobieganie niedoborom wapnia
- Zmarł profesor Nevin Scrimshaw
- World Forum for Nutrition Research
- "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
- ICN, Granada (Hiszpania)
- IV Sympozjum Standardy Gastroenterologiczne
- IV Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Informacje dla badaczy - KomPAN online ®
- KomPAN® Online
- Stanowisko w sprawie zastosowania systemu znakowania żywności Nutri-Score
- Stanowisko w sprawie zasad żywienia dzieci w wieku przedszkolnym (4-6 lat) i wczesnoszkolnym (7-9 lat)