Aktualności

Stanowisko zespołu ekspertów dotyczące zapobiegania niedoborom wapnia
w diecie Polaków oraz roli produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu

 

Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN wspólnie z Polskim Towarzystwem Nauk Żywieniowych organizuje spotkanie ekspertów nt.: "Zapobieganie niedoborom wapnia w diecie Polaków. Rola produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu".

Komitet Narodowy ds. Współpracy z Międzynarodową Unią Nauk Żywieniowych
w związku ze śmiercią profesora Nevina Scrimshaw
przesłał list do Prezydenta IUNS profesora Ibrahima Elmadfy

1st World Forum for Nutrition Reserach:
Mediterranean Foods on Health and Disease
20-21 maja 2013, Reus (Tarragona), Hiszpania
 
VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa
z cyklu "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
na temat "Informatyka w naukach o żywności i żywieniu"
Biała Podlaska, 3-6 września 2013
Kontakt: Dr Anna Kłos, WIHE, tel. (+48) 22 685-31-71
więcej informacji: http://ptnz.sggw.pl