Aktualności



Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN oraz Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN zapraszają do uczestnictwa w konferencji z cyklu „Żywność, żywienie a zdrowie” pt. „Interakcje składników żywności: aspekty technologiczne i żywieniowe” organizowanej dnia 28 listopada 2016 roku w Warszawie w Pałacu Staszica (ul. Nowy Świat 72). Konferencja jest bezpłatna. Wymagane jest wcześniejsze potwierdzenie chęci udziału w konferencji na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Program konferencji

W zawiązku z projektem Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty, Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk przygotował opinię, której treść zamieszczono poniżej.

Opinia KNŻC PAN

Kwestionariusz KomPAN został opracowany w roku 2014 przez Zespół Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka PAN, pod kierunkiem prof. dra hab. Jana Gawęckiego. Zgodność wewnętrzną kwestionariusza KomPAN sprawdzono w badaniach ogólnopolskich w latach 2014-2015, pod kierunkiem prof. dr hab. Lidii Wądołowskiej.

Wyniki badań

Stanowisko Zespołu Ekspertów dotyczące roli przekąsek w zdrowym żywieniu

Skład Osobowy Komisji Wyborczej:

prof. dr hab. Marzena Jeżewska-Zychowicz - przewodnicząca

dr hab. Halina Weker, prof. IMiD - członek komisji

prof. dr hab. Anna Gronowska-Senger - członek Komisji

mgr inż. Mariola Araucz - sekretarz

Uchwała  Regulamin

Podkategorie