VI Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
VI Konferencja wspólna z Komitetem Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie", pod hasłem "Postęp w nauce o sacharydach - aspekty technologiczne i zdrowotne" odbyła się 20 listopada 2014r. w Pałacu Staszica w Warszawie.
V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Nadrzędna kategoria: Aktualności
Kolejna, wspólna z Komitetem Nauk o Żywności PAN
V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
pod hasłem "Nanotechnologia w żywności i żywieniu"
odbyła się 6 listopada 2013 roku w Sali Lustrzanej Pałacu Staszica,
ul. Nowy Świat 72 w Warszawie
Organizator: Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN
V Conference of cycle "Food, nutrition and health" entitled "Nanotechnology in food and nutrition"
on 6th November 2013 in Sala Lustrzana - Pałac Staszica, 72 Nowy Świat str., Warsaw, Poland
Stanowisko zespołu ekspertów
- Nadrzędna kategoria: Aktualności
Stanowisko zespołu ekspertów dotyczące zapobiegania niedoborom wapnia
w diecie Polaków oraz roli produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu
Zapobieganie niedoborom wapnia
- Nadrzędna kategoria: Aktualności
- Zmarł profesor Nevin Scrimshaw
- World Forum for Nutrition Research
- "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
- ICN, Granada (Hiszpania)
- IV Sympozjum Standardy Gastroenterologiczne
- IV Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Informacje dla badaczy - KomPAN online ®
- KomPAN® Online
- Stanowisko w sprawie zastosowania systemu znakowania żywności Nutri-Score
- Stanowisko w sprawie zasad żywienia dzieci w wieku przedszkolnym (4-6 lat) i wczesnoszkolnym (7-9 lat)
- Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie stosowania suplementów diety zawierających witaminy i składniki mineralne przez osoby dorosłe
- Opinia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka w sprawie rekomendacji EURL ECVAM dotyczących stosowania przeciwciał niepochodzących od zwierząt (non-animal-derived antibodies) jako narzędzia badawczego i diagnostycznego
- Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie uregulowania kształcenia na kierunku dietetyka w Polsce i zawodu dietetyka