Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka

Wybierz swój język

  • Polski (PL)
  • English (UK)
  • Strona główna
  • Aktualności
  • Prezydium
  • Struktura
  • Skład
  • Zakres działania
  • Wydawnictwa
  • Kwestionariusz KomPAN
  • Akty prawne
  • Kalkulator do oceny spożycia składników pokarmowych
  • Stanowiska i opinie

Stanowisko Zespołu Ekspertów

Opublikowano: 22 grudzień 2015

Stanowisko Zespołu Ekspertów dotyczące roli przekąsek w zdrowym żywieniu

VII Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"

Opublikowano: 03 wrzesień 2015

W dniu 16 października 2015, w Pałacu Staszica w Warszawie, odbyła się kolejna Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie" pt.: "Żywność modyfikowana genetycznie - wady i zalety". Program Streszczenie

Wybory 2015-2018

Opublikowano: 21 wrzesień 2015

Skład Osobowy Komisji Wyborczej:

prof. dr hab. Marzena Jeżewska-Zychowicz - przewodnicząca

dr hab. Halina Weker, prof. IMiD - członek komisji

prof. dr hab. Anna Gronowska-Senger - członek Komisji

mgr inż. Mariola Araucz - sekretarz

Uchwała  Regulamin

Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych

Opublikowano: 21 styczeń 2015

Zespół Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, opracował Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych... Praca zbiorowa pod redakcją prof. dr hab. Jana Gawęckiego.

Szanowni Państwo, wszystkich użytkowników korzystających z kwestionariusza prosimy o zgłaszanie uwag na adres komitetu.

VI Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"

Opublikowano: 19 marzec 2014

VI Konferencja wspólna z Komitetem Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie", pod hasłem "Postęp w nauce o sacharydach - aspekty technologiczne i zdrowotne" odbyła się 20 listopada 2014r. w Pałacu Staszica w Warszawie.

Protokół

 

  1. Przewodnik metodyczny badań sposobu żywienia
  2. V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
  3. Stanowisko zespołu ekspertów
  4. Zapobieganie niedoborom wapnia
  5. Zmarł profesor Nevin Scrimshaw
  6. World Forum for Nutrition Research
  7. "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
  8. ICN, Granada (Hiszpania)
  9. IV Sympozjum Standardy Gastroenterologiczne
  10. IV Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
  11. Informacje dla badaczy - KomPAN online ®
  12. KomPAN® Online
  13. Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie stosowania suplementów diety zawierających witaminy i składniki mineralne przez osoby dorosłe
  14. Opinia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka w sprawie rekomendacji EURL ECVAM dotyczących stosowania przeciwciał niepochodzących od zwierząt (non-animal-derived antibodies) jako narzędzia badawczego i diagnostycznego
  15. Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie uregulowania kształcenia na kierunku dietetyka w Polsce i zawodu dietetyka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Do góry

Copyright © 2023 .:: Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk ::.