Stanowisko Zespołu Ekspertów
Stanowisko Zespołu Ekspertów dotyczące roli przekąsek w zdrowym żywieniu
VII Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
W dniu 16 października 2015, w Pałacu Staszica w Warszawie, odbyła się kolejna Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie" pt.: "Żywność modyfikowana genetycznie - wady i zalety". Program Streszczenie
Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych
Zespół Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, opracował Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych... Praca zbiorowa pod redakcją prof. dr hab. Jana Gawęckiego.
Szanowni Państwo, wszystkich użytkowników korzystających z kwestionariusza prosimy o zgłaszanie uwag na adres komitetu.
VI Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
VI Konferencja wspólna z Komitetem Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie", pod hasłem "Postęp w nauce o sacharydach - aspekty technologiczne i zdrowotne" odbyła się 20 listopada 2014r. w Pałacu Staszica w Warszawie.
- Przewodnik metodyczny badań sposobu żywienia
- V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Stanowisko zespołu ekspertów
- Zapobieganie niedoborom wapnia
- Zmarł profesor Nevin Scrimshaw
- World Forum for Nutrition Research
- "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
- ICN, Granada (Hiszpania)
- IV Sympozjum Standardy Gastroenterologiczne
- IV Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
- Informacje dla badaczy - KomPAN online ®
- KomPAN® Online
- Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie stosowania suplementów diety zawierających witaminy i składniki mineralne przez osoby dorosłe
- Opinia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka w sprawie rekomendacji EURL ECVAM dotyczących stosowania przeciwciał niepochodzących od zwierząt (non-animal-derived antibodies) jako narzędzia badawczego i diagnostycznego
- Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie uregulowania kształcenia na kierunku dietetyka w Polsce i zawodu dietetyka