Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka

Wybierz swój język

  • Polski (PL)
  • English (UK)
  • Strona główna
  • Aktualności
  • Prezydium
  • Struktura
  • Skład
  • Zakres działania
  • Wydawnictwa
  • Kwestionariusz KomPAN
  • Akty prawne
  • Kalkulator do oceny spożycia składników pokarmowych
  • Stanowiska i opinie

Przewodnik metodyczny badań sposobu żywienia

Opublikowano: 31 marzec 2014

Przewodnik metodyczny...

V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"

Nadrzędna kategoria: Aktualności
Opublikowano: 05 marzec 2013
Kolejna, wspólna z Komitetem Nauk o Żywności PAN
V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
pod hasłem "Nanotechnologia w żywności i żywieniu"
odbyła się 6 listopada 2013 roku w Sali Lustrzanej Pałacu Staszica,
ul. Nowy Świat 72 w Warszawie
Organizator: Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN
 
V Conference of cycle "Food, nutrition and health" entitled "Nanotechnology in food and nutrition"
on 6th November 2013 in Sala Lustrzana - Pałac Staszica, 72 Nowy Świat str., Warsaw, Poland
program

Stanowisko zespołu ekspertów

Nadrzędna kategoria: Aktualności
Opublikowano: 01 październik 2013
Stanowisko zespołu ekspertów dotyczące zapobiegania niedoborom wapnia
w diecie Polaków oraz roli produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu

 

Czytaj więcej: Stanowisko zespołu ekspertów

Zapobieganie niedoborom wapnia

Nadrzędna kategoria: Aktualności
Opublikowano: 19 sierpień 2013

Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN wspólnie z Polskim Towarzystwem Nauk Żywieniowych organizuje spotkanie ekspertów nt.: "Zapobieganie niedoborom wapnia w diecie Polaków. Rola produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu".

Czytaj więcej: Zapobieganie niedoborom wapnia

Zmarł profesor Nevin Scrimshaw

Nadrzędna kategoria: Aktualności
Opublikowano: 06 marzec 2013
Komitet Narodowy ds. Współpracy z Międzynarodową Unią Nauk Żywieniowych
w związku ze śmiercią profesora Nevina Scrimshaw
przesłał list do Prezydenta IUNS profesora Ibrahima Elmadfy

Czytaj więcej: Zmarł profesor Nevin Scrimshaw

  1. World Forum for Nutrition Research
  2. "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
  3. ICN, Granada (Hiszpania)
  4. IV Sympozjum Standardy Gastroenterologiczne
  5. IV Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
  6. Informacje dla badaczy - KomPAN online ®
  7. KomPAN® Online
  8. Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie stosowania suplementów diety zawierających witaminy i składniki mineralne przez osoby dorosłe
  9. Opinia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka w sprawie rekomendacji EURL ECVAM dotyczących stosowania przeciwciał niepochodzących od zwierząt (non-animal-derived antibodies) jako narzędzia badawczego i diagnostycznego
  10. Stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk w sprawie uregulowania kształcenia na kierunku dietetyka w Polsce i zawodu dietetyka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Do góry

Copyright © 2023 .:: Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk ::.