Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka

Wybierz swój język

  • Polski (PL)
  • English (UK)
  • Strona główna
  • Aktualności
  • Prezydium
  • Struktura
  • Skład
  • Zakres działania
  • Wydawnictwa
  • Kwestionariusz KomPAN
  • Akty prawne
  • Kalkulator do oceny spożycia składników pokarmowych
  • Stanowiska i opinie

Aktualności

Stanowisko zespołu ekspertów

Nadrzędna kategoria: Aktualności
Stanowisko zespołu ekspertów dotyczące zapobiegania niedoborom wapnia
w diecie Polaków oraz roli produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu

 

Czytaj więcej: Stanowisko zespołu ekspertów

Zapobieganie niedoborom wapnia

Nadrzędna kategoria: Aktualności

Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN wspólnie z Polskim Towarzystwem Nauk Żywieniowych organizuje spotkanie ekspertów nt.: "Zapobieganie niedoborom wapnia w diecie Polaków. Rola produktów mlecznych, w tym jogurtu, w zdrowym żywieniu".

Czytaj więcej: Zapobieganie niedoborom wapnia

Zmarł profesor Nevin Scrimshaw

Nadrzędna kategoria: Aktualności
Komitet Narodowy ds. Współpracy z Międzynarodową Unią Nauk Żywieniowych
w związku ze śmiercią profesora Nevina Scrimshaw
przesłał list do Prezydenta IUNS profesora Ibrahima Elmadfy

Czytaj więcej: Zmarł profesor Nevin Scrimshaw

World Forum for Nutrition Research

Nadrzędna kategoria: Aktualności
1st World Forum for Nutrition Reserach:
Mediterranean Foods on Health and Disease
20-21 maja 2013, Reus (Tarragona), Hiszpania
www.worldnutrition2013.com
 

"Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"

Nadrzędna kategoria: Aktualności
VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa
z cyklu "Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia"
na temat "Informatyka w naukach o żywności i żywieniu"
Biała Podlaska, 3-6 września 2013
Kontakt: Dr Anna Kłos, WIHE, tel. (+48) 22 685-31-71
więcej informacji: http://ptnz.sggw.pl
 
  1. ICN, Granada (Hiszpania)
  2. IV Sympozjum Standardy Gastroenterologiczne
  3. V Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"
  4. Protokół z posiedzenia plenarnego w dniu 8 marca 2013

Strona 1 z 2

  • 1
  • 2

Do góry

Copyright © 2023 .:: Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk ::.