Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka

Wybierz swój język

  • Polski (PL)
  • English (UK)
  • Strona główna
  • Aktualności
  • Prezydium
  • Struktura
  • Skład
  • Zakres działania
  • Wydawnictwa
  • Kwestionariusz KomPAN
  • Akty prawne
  • Kalkulator do oceny spożycia składników pokarmowych
  • Stanowiska i opinie

Aktualności



Analiza zgodności wewnętrznej „Kwestionariusza do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych” KomPAN®

Kwestionariusz KomPAN został opracowany w roku 2014 przez Zespół Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka PAN, pod kierunkiem prof. dra hab. Jana Gawęckiego. Zgodność wewnętrzną kwestionariusza KomPAN sprawdzono w badaniach ogólnopolskich w latach 2014-2015, pod kierunkiem prof. dr hab. Lidii Wądołowskiej.

Wyniki badań

Stanowisko Zespołu Ekspertów

Stanowisko Zespołu Ekspertów dotyczące roli przekąsek w zdrowym żywieniu

Wybory 2015-2018

Skład Osobowy Komisji Wyborczej:

prof. dr hab. Marzena Jeżewska-Zychowicz - przewodnicząca

dr hab. Halina Weker, prof. IMiD - członek komisji

prof. dr hab. Anna Gronowska-Senger - członek Komisji

mgr inż. Mariola Araucz - sekretarz

Uchwała  Regulamin

VII Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"

W dniu 16 października 2015, w Pałacu Staszica w Warszawie, odbyła się kolejna Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie" pt.: "Żywność modyfikowana genetycznie - wady i zalety". Program Streszczenie

Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych

Zespół Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, opracował Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych... Praca zbiorowa pod redakcją prof. dr hab. Jana Gawęckiego.

Szanowni Państwo, wszystkich użytkowników korzystających z kwestionariusza prosimy o zgłaszanie uwag na adres komitetu.

  1. Seminarium: Żywienie w wybranych chorobach nerwowo-mięśniowych
  2. Przewodnik metodyczny badań sposobu żywienia
  3. VI Konferencja z cyklu "Żywność, żywienie a zdrowie"

Podkategorie

Aktualności Liczba artykułów:  21

Strona 6 z 7

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Do góry

Copyright © 2023 .:: Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk ::.